Volg ons op     

Blijf In Beweging

vrijdag 24 maart 2023 10:30 tot 11:30

Blijf In Beweging zorgt dat je de algemene dagelijkse dingen goed kunt blijven doen.

Kosten : 7,50
Beschikbare plaatsen :
trainer : Edwin te Velde

Blijf In Beweging

Blijf In Beweging zorgt dat je de algemene dagelijkse dingen (boodschappen doen, de was ophangen, fietsen en traplopen, stoeien met je kinderen) goed kunt blijven doen.

Kosten :
Meld je aan voor een gratis proefles
Wil je daarna mee blijven doen kosten: €7,50 per les (rechtstreeks te betalen aan Edwin)

De trainingen zijn iedere vrijdag vanaf 10 maart en starten bij Indekerngezond.

Aantal deelnemers: minimaal 4 en maximaal 12

Trainer :
Edwin te Velde, edwin@trainingtevelde.nl

Intro

Bij “kracht” en “conditie” denk je aan gespierde mensen in de sportschool maar kracht en conditie heb je nodig bij alles wat je doet in het dagelijkse leven. Een potje jam opendraaien. De was ophangen. De heg snoeien. De trap oplopen. Boodschappen doen. Je jas aantrekken. Heb je nu het beeld van een hoogbejaarde? Realiseer je dan je kracht en conditie al minder wordt vanaf je dertigste, bij vrouwen zelfs nog iets eerder.

Als je ouder wordt- of na een langdurige periode van inactiviteit, bijvoorbeeld na een blessure of een botbreuk- verlies je spierkracht en neemt je conditie af. Dat is een natuurlijk proces. Maar je kunt het wel versnellen en vertragen. En als je minder spieren hebt en een slechtere conditie zul je de neiging hebben steeds minder te gaan bewegen. Het kost je daardoor steeds meer kracht en moeite om te bewegen. En daarmee gaat je spierkracht en conditie nóg sneller achteruit. Zodat je als niet oppast je uiteindelijk bijna helemaal niets meer kunt. En dan kun je het écht niet meer terugdraaien.
De boodschap van Blijf In Beweging is: je hebt goud in je handen. Dat is je eigen lichaam. Koester dat. En hou het in vorm door actief te werken aan je conditie en je spierkracht. Ook- of júist als je helemaal niet van sporten houdt.

Wat is de Blijf In Beweging training

Ja de training is een sporttraining. Maar wel net een beetje anders.
We trainen buiten. Het hele jaar door. Beter voor je humeur en beter voor je lijf. Je zult ontdekken dat dit bijna altijd kan. Alleen als het heel erg slecht weer is trainen we op een beschutte plek.
Tijdens de training ga je werken aan je conditie en je kracht, en aan je balans en coördinatie. Dat doen we op een ludieke maar effectieve manier. Je gaat functioneel bewegen. Bewegingen maken die we weinig meer doen maar die je lichaam echt nodig heeft om sterk te blijven. Duwen, trekken, gooien, optillen, balanceren en stevig doorstappen. Eigenlijk gewoon heel leuk om te doen. En als je lol hebt in wat je doet, houd je het vol om het blijven doen.
Blijf In Beweging is ook: trainen in een groep. Je sport echt samen: veel oefeningen doe je samen met (een) trainingsmaatje(s). Dat is leuker en effectiever. Je stimuleert elkaar om door te blijven gaan. Maar je kunt er samen ook om lachen als iets (nog) niet lukt.

Resultaat

Met de Blijf In Beweging-training zet je een vliegwiel op gang. Je wordt fitter en sterker. Het zorgt ervoor dat je lekker actief blijft in het dagelijkse leven. Het trainingseffect is daardoor vele malen groter dan dat ene uurtje training.

Voor wie?
Blijf In Beweging is iets voor jou:
– als je merkt dat je fysiek neemt meer kunt doen wat je een tijdje geleden nog wel kon
– als je na een periode van inactiviteit weer terug wil komen op je oude niveau
– als je (weer) plezier wil krijgen om fysiek actief te zijn
– als je fysiek en mentaal weerbaarder wil worden

Praktisch
Vragen of meer informatie? Mail naar Edwin edwin@trainingtevelde.nl

Edwin te Velde

Edwin is hardlooptrainer en bootcamptrainer. Hij geeft trainingen in de Leidsche Rijn.
Sinds hij in de Leidsche Rijn is gaan wonen (2005) zet hij zich in voor de wijk. Hij is betrokken bij initiatieven die de buurt groener en beweegvriendelijker maken en heeft meegedacht bij de totstandkoming van Indekerngezond.
Als beweegcoach onderschrijft hij de brede kijk op gezondheid van Positieve gezondheid.
Als je kijkt naar de gezondheidswinst: het levert een enorme kostenbesparing als mensen langer goed kunnen blijven functioneren.
Het sleutelwoord is plezier houden in wat je doet. Als je met plezier blijft bewegen dan kun je dat nog heel lang volhouden.

Nieuwsbrief

Contactgegevens

Kopenhagenstraat 41
3541 CE Utrecht – Leidsche Rijn Centrum
Kijk hier hoe je ons kunt bereiken
Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag van 9:30 – 17:00 uur
Bij initiatieven ‘s avonds en/of in het weekend ook geopend

Locatietelefoon:
06 23195057

Algemene vragen:
Mail naar: info@indekerngezond.nl

Boekingen:
Mail naar: boekingen@indekerngezond.nl
(dinsdag en vrijdag tussen 10:00 en 16:00 uur)

Boekingen door en voor medewerkers van Lister gaan via: info@indekerngezond.nl