Volg ons op     

Tentoonstelling 25 jaar Leidsche Rijn

vrijdag 31 mei 2024 15:00 tot 17:00

Tentoonstelling Leidsche Rijn 25 jaar, het pionieren voorbij

Kosten : Kosteloos
Beschikbare plaatsen : 46 in stock
door : Historische Vereniging

Op vrijdag 31 mei wordt de tentoonstelling Leidsche Rijn 25 jaar feestelijk geopend.

Na de succesvolle maanden in het Streekmuseum De Broederschapshuisjes in Vleuten in 2023 zal de tentoonstelling een aantal maanden in Buurtcentrum “Indekerngezond” in Leidsche Rijn Centrum gratis te bezoeken zijn. Zo kunnen bewoners uit Leidsche Rijn lekker dichtbij deze gevarieerde tentoonstelling bekijken.

De historische vereniging Vleuten – De Meern Haarzuilens en Leidsche Rijn wil met deze veelzijdige tijdelijke tentoonstelling vertellen over de ontwikkeling van Leidsche Rijn vanaf de eerste Vinexplan in begin jaren ’90 t/m heden en zelfs iets de toekomst in. De eerste pioniers in onze grote nieuwbouwwijk kregen in 1998 hun huissleutel en nog steeds worden jaarlijks vele buurten, woningen en voorzieningen opgeleverd en komen er bewoners bij.

De tentoonstelling bestaat uit diverse informatieve panelen met daarop tal van foto’s, kaarten, uitleg en informatie. Denk daarbij aan wat is Vinex en Leidsche Rijn, uitgangspunten Masterplan, archeologie, oud tussen nieuw, architectuur, de toekomst en veel meer. Maar ook de onmisbare, tijdelijke, eindelijke of mijlpalen van deze periode. Ook hangen er een mooie luchtfoto’s.

leidsche-rijn

De tentoonstelling is GRATIS te bezoeken tijdens de openingsuren van het Buurtcentrum ‘InDeKernGezond’.
Dit kan tijdens de opening op vrijdagmiddag 31 mei 15:00 uur en daarna op maandag t/m vrijdag van 9:30 – 17:00 uur. Tevens bij initiatieven ‘s avonds en/of in het weekend.

Het kan zijn dat een deel van de expo op bepaalde momenten niet te bezoeken is i.v.m. gebruik van die ruimtes.
Wel zal er 1x per maand een explicateur zijn die uitleg kan geven. Dit is het geval op vrijdag 7 juni (14:30 – 17:00) en vrijdag 5 juli (10:00 – 12:00).

Adres: Kopenhagenstraat 41– Leidsche Rijn Centrum (Achter de Jumbo, naast het spoor).

De looptijd is t/m medio oktober 2024. (in de zomer is indekerngezond 3 weken dicht). Daarna gaat de tentoonstelling in opslag.

De tentoonstelling is een product van de Historische Vereniging Vleuten, De Meern, Haarzuilens en Leidsche Rijn.
Zij hebben een klein streekmuseum en kenniscentrum in de Broederschapshuisjes in Vleuten en deze is open op dins-, donder- en zaterdag van 14 tot 17 uur en gratis te bezoeken. Op de website (www.histvervdmh.nl) is meer te lezen over de vereniging en de activiteiten waaronder lezingen, fietstochten en tijdschrift.

De tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van “Kern met Pit” en het Initiatievenfonds gemeente Utrecht.

Historische Vereniging

Nieuwsbrief

Contactgegevens

Kopenhagenstraat 41
3541 CE Utrecht – Leidsche Rijn Centrum
Kijk hier hoe je ons kunt bereiken
Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag van 9:30 – 17:00 uur
Bij initiatieven ‘s avonds en/of in het weekend ook geopend

Locatietelefoon:
06 – 2319 5057

Algemene vragen:
Mail naar: info@indekerngezond.nl

Boekingen:
Mail naar: boekingen@indekerngezond.nl

Of bel naar 06 – 1610 6529
bereikbaar donderdag en vrijdag van 13.00 -16.00

Boekingen door en voor medewerkers van Lister gaan via: info@indekerngezond.nl