Volg ons op     

Laat je verrassen door verhalen

vrijdag 24 november 2023 14:00 tot 15:00

Kom verhalen lezen en verhalen vertellen

Kosten : Kosteloos
Beschikbare plaatsen :
Begeleiders : Helen Barnhoorn en Bas Savenije

Geniet jij ook graag van een bijzonder verhaal of een sterk gedicht? En lijkt het je leuk om je samen met anderen te verdiepen in mooie teksten en wat die ons zoal te zeggen hebben? Kom dan samenlezen. Iedereen die dit leuk vindt, is van harte welkom. Je hoeft er geen ervaring mee te hebben.

We lezen korte fragmenten uit romans en verhalen en grappige of rake gedichten. Je hoeft niets voor te bereiden. De fragmenten worden met zorg uitgezocht en door de begeleider gekopieerd en uitgedeeld. Soms gaan ze over grote thema’s als liefde, geluk en verdriet. Soms over ‘kleinere’ onderwerpen
zoals een geur die herinneringen oproept, wandelplezier of lentegevoel. Altijd geven ze stof tot nadenken en met elkaar praten.

Een reactie van een deelnemer: “Soms halen anderen een heel andere betekenis uit een verhaal, dat vind ik wel bijzonder om te horen.”

Om alvast te noteren.
De volgende samen-lezen bijeenkomsten staan gepland op 8 -12 en 22-12, steeds van 14 tot 15 uur

Aanmelden is niet nodig. Iedereen is welkom en deelname is kosteloos

Helen Barnhoorn en Bas Savenije

Helen Barnhoorn
Als voorleesconsulent bij de bibliotheek in Soest houd ik me bezig met het belang van voorlezen en leesplezier bij kinderen. Zelf heb ik als kind altijd met veel plezier gelezen en heb dit altijd volgehouden. Tegenwoordig kom ik helaas iets minder toe aan lezen toe door het werkende leven en twee beginnende pubers je tijd behoorlijk in beslag kunnen nemen. Elk boek dat ik lees zijn op het moment veel kinder- en jeugdboeken. Daar zijn ook prachtige boeken te vinden. Iemand als Toon Tellegen schrijft prachtige verhalen voor jong en oud. En die liefde voor verhalen wilde ik graag delen met andere mensen.
Vandaar dat ik op zoek ging naar vrijwilligerswerk waarin ik iets met verhalen kon doen.
Voorlezen zeggen we altijd tegen ouders geeft ontspanning, leert je iets over de wereld, prikkelt je fantasie, verbindt. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor kinderen. Vandaar dat de leesgroep mij heel erg aansprak. Ik kijk uit naar het delen van mooie ervaringen rondom de teksten die we zullen lezen.

Bas Savenije
Ik lees graag en veel, romans, non-fictie, poëzie. En ik vind het prettig om met anderen te praten over wat ik gelezen heb. Dat was mijn motivatie om leesbegeleider bij de Culturele Apotheek te worden. En dan bij voorkeur in Leidsche Rijn waar ik woon, zodat ik ook meer contacten in de wijk krijg.

Mijn favoriete schrijver is Lewis Carroll (vooral bekend van Alice in Wonderland) met zijn raadselachtige, tot de verbeelding sprekende teksten. Ik houd ook van T.C. Boyle die vaak beschrijft hoe gewone mensen zich gaan gedragen in uitzonderlijke omstandigheden. En van de onlangs overleden Wessel te Gussinklo die ons in het hoofd
van zijn hoofdpersoon laat kruipen.
Literatuur biedt ons de mogelijkheid kennis te maken met andere en soms bizarre werelden en geeft stof voor een goed gesprek. Lezen zet ons aan om na te denken over onszelf en de vraag hoe om te gaan met de curieuze wendingen die het leven soms onaangekondigd neemt. “Is het leven zelf niet een paradox?” vroeg Lewis Carroll zich al af.

Nieuwsbrief

Contactgegevens

Kopenhagenstraat 41
3541 CE Utrecht – Leidsche Rijn Centrum
Kijk hier hoe je ons kunt bereiken
Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag van 9:30 – 17:00 uur
Bij initiatieven ‘s avonds en/of in het weekend ook geopend

Locatietelefoon:
06 23195057

Algemene vragen:
Mail naar: info@indekerngezond.nl

Boekingen:
Mail naar: boekingen@indekerngezond.nl
(dinsdag en vrijdag tussen 10:00 en 16:00 uur)

Boekingen door en voor medewerkers van Lister gaan via: info@indekerngezond.nl