Volg ons op     

Expositie 25 jaar Leidsche Rijn bij Indekerngezond

Na de succesvolle maanden in het Streekmuseum De Broederschapshuisjes in Vleuten in 2023 zijn we er trots op dat de expositie 25 jaar Leidsche Rijn de komende maanden bij ons te hebben! Zo kunnen bewoners uit Leidsche Rijn lekker dichtbij deze gevarieerde tentoonstelling bekijken.

Wil je bij de opening van de expositie zijn? Deze is op vrijdagmiddag 31 mei. Inloop vanaf 15:00, officiële opening om 15:30.  Meldt je hier aan.

Na de opening is de tentoonstelling gratis te bezoeken tijdens de openingstijden van Indekerngezond. Na de succesvolle maanden in het Streekmuseum De Broederschapshuisjes in Vleuten in 2023 zijn we er trots op deze expositie de komende maanden bij ons te hebben! Zo kunnen bewoners uit Leidsche Rijn lekker dichtbij deze gevarieerde tentoonstelling bekijken.

 

Achtergrond van de expositie

De tentoonstelling bestaat uit diverse informatieve panelen met daarop tal van foto’s, kaarten, uitleg en informatie. Denk daarbij aan wat is Vinex en Leidsche Rijn, uitgangspunten Masterplan, archeologie, oud tussen nieuw, architectuur, de toekomst en veel meer. Maar ook de onmisbare, tijdelijke, eindelijke of mijlpalen van deze periode. Ook hangen er mooie luchtfoto’s.

De historische vereniging Vleuten – De Meern Haarzuilens en Leidsche Rijn wil met deze veelzijdige tijdelijke tentoonstelling vertellen over de ontwikkeling van Leidsche Rijn vanaf de eerste Vinexplan in begin jaren ’90 t/m heden en zelfs iets de toekomst in. De eerste pioniers in onze grote nieuwbouwwijk kregen in 1998 hun huissleutel en nog steeds worden jaarlijks vele buurten, woningen en voorzieningen opgeleverd en komen er bewoners bij.

De tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door ‘Kern met Pit’ van Katalys en het Initiatievenfonds van de Gemeente Utrecht 

Wil je bij de opening van de expositie zijn? Deze is op vrijdagmiddag 31 mei. Inloop vanaf 15:00, officiële opening om 15:30.  Meldt je hier aan.

Na de opening is de tentoonstelling is gratis te bezoeken tijdens de openingstijden van Indekerngezond. leidsche-rijn expositie Indekerngezond_positieve gezondheid

Positieve gezondheid in de expositie

In de expositie zie je goed terug hoe er al 25 jaar gebouwd wordt aan niet alleen de structuur van de wijk in de vorm van woningen en voorzieningen, maar ook aan de sociale structuren. Deze moesten in een geheel nieuwe wijk nog vanaf nul opgebouwd worden. 

Indekerngezond draagt als buurtplatform met liefde zijn steentje bij in de manier waarop buurtbewoners hun wijk ervaren. Vanuit positieve gezondheid stimuleren we verbinden, van betekenis zijn en doen waar je blij van wordt. Voor en door de buurt.

In gesprek met explicateur en wijkexpert Evalien van’t Veen – van Duinen bleek al snel hoe blij zij werd van het neerzetten van deze expositie en hoe leuk bezoekers het vinden om haar toelichtingen te horen. Daarom is zij naast de opening van de expositie ook nog aanwezig op onderstaande momenten om extra uitleg te komen geven. 

  • Vrijdag 7 juni tussen 15:30 – 17:00
  • Vrijdag 5 juli tussen 10:00 – 12:00

Voel je welkom om langs te komen! 

Wil je bij de opening van de expositie zijn? Deze is op vrijdagmiddag 31 mei. Inloop vanaf 15:00, officiële opening om 15:30.  Meldt je hier aan.

Nieuwsbrief

Contactgegevens

Kopenhagenstraat 41
3541 CE Utrecht – Leidsche Rijn Centrum
Kijk hier hoe je ons kunt bereiken
Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag van 9:30 – 17:00 uur
Bij initiatieven ‘s avonds en/of in het weekend ook geopend

Locatietelefoon:
06 – 2319 5057

Algemene vragen:
Mail naar: info@indekerngezond.nl

Boekingen:
Mail naar: boekingen@indekerngezond.nl

Of bel naar 06 – 1610 6529
bereikbaar donderdag en vrijdag van 13.00 -16.00

Boekingen door en voor medewerkers van Lister gaan via: info@indekerngezond.nl