Volg ons op     

Indekerngezond

Indekerngezond is een wijkplatform en ontmoetingsplek in Leidsche Rijn Centrum, opgezet vanuit inwoners, voor en door de buurt, voor iedereen die in Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern e.o. woont en werkt. Indekerngezond wordt gerund door twee projectleiders samen met de inzet van een betrokken en enthousiaste groep van vrijwilligers uit de wijk. Alle activiteiten komen voort uit het gedachtegoed van Positieve Gezondheid.

Indekerngezond is een plek waar je jezelf kunt zijn, waar je kunt ‘landen’, jezelf kunt ontwikkelen, van betekenis kunt zijn en weer uit kunt vliegen.  Inwoners kunnen hun talenten inzetten en ervaren wat zijzelf kunnen doen om hun eigen gezondheid op een positieve manier te beïnvloeden. Dit kan bijvoorbeeld als initiatiefnemer van een workshop, als deelnemer van een van de vele activiteiten, als vrijwilliger, door er gewoon te zijn en een kop koffie te drinken, anderen te ontmoeten of op een andere manier die bij hem of haar past.

Zingeving en Meedoen
Zingeving en Meedoen zijn belangrijke redenen die wijkbewoners aangeven waarom zij contact zoeken met Indekerngezond. Veel mensen willen graag anderen ontmoeten en een betekenisvolle rol spelen. Daarnaast is ontwikkeling een aspect wat inwoners naar Indekerngezond trekt en mensen verbonden houdt. Bij Indekerngezond krijg je geen adviezen, maar ga je voor jezelf en vanuit je eigen regie op zoek naar wat voor jou werkt én waar je stappen in wil zetten. Doordat mensen vanuit hun eigen intrinsieke motivatie met iets aan de slag gaan, is de kans veel groter dat dat passend is. Ook bestrijdt Indekerngezond eenzaamheid door meedoen te stimuleren. Het is bijzonder om te zien hoe die positieve benadering al veel wijkbewoners heeft geholpen.

Nieuwsbrief

Contactgegevens

Kopenhagenstraat 41
3541 CE Utrecht – Leidsche Rijn Centrum
Kijk hier hoe je ons kunt bereiken
Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag van 9:30 – 17:00 uur
Bij initiatieven ‘s avonds en/of in het weekend ook geopend

Locatietelefoon:
06 2319 5057

Vragen?
Mail naar: info@indekerngezond.nl (Layla en Marleen)
of bel naar: 06 2319 5057
of gebruik de Whatsapp knop.

Boekingen:
Mail naar: boekingen@indekerngezond.nl
of bel naar: 06 1277 1740 (bereikbaar op dinsdag en donderdag)

Projectleider:
Janine van der Duin 06 5312 3320

Vrijwilligerscoördinator:
Cora van der Hoeven 06 1234 9277