Volg ons op     

LSA bezoekt Indekerngezond

LSA, een vereniging van actieve bewonersgroepen die allemaal actief zijn in hun eigen buurt, bezoekt Indekerngezond op 15 juli.

LSA zomertour van 2022
De LSA zomertour van 2021 was zo leuk, dat ze dit jaar gewoon weer gaan.
Heb je zin om mee te gaan? Meld je dan aan. Zie de website van LSA

Op 15 juli is de zomertour tussen 12 en 14:00 bij Indekerngezond waar je kan kijken waar het daar om draait en kennis maakt met in je kracht staan, je eigen regie voeren en een betekenisvol leven.

Zie de website van LSA

Fitness bij Indekerngezond

Op dinsdag 12 juli 2022 is er van 16:00 tot 17:00 een ABC fitness training bij Indekerngezond.

Deze Lister/IDKG ABC fitness training is een mix van HIIT training, krachttraining, balanstraining en buikspieroefeningen.

De totale training duurt ongeveer 60 min en is geschikt voor alle niveaus.
Zie voor de details onze agenda.

Workshop Positieve Gezondheid

Op 6 juli is er een Workshop Positieve Gezondheid.

In deze workshop leer je hoe je veerkrachtig kunt leven en om kunt gaan met de uitdagingen in je leven. Je gaat aan de slag met jouw Positieve Gezondheid. Ontdek waar je in je leven invloed op kan uitoefenen en waar je je regie kan nemen. Wat vind je belangrijk? Waar word je blij van?

Zie onze agenda voor de workshop.

Wijksafari

Fiets je ook mee op dinsdag 28 of donderdag 30 juni tijdens de Wijksafari voor professionals in Leidsche Rijn? De Gezonde Wijkalliantie organiseert op 28 en 30 juni in de middag (14.00 – 17.00) weer een Wijksafari.

Op donderdag 30 juni bezoeken de deelnemers Indekerngezond.

Professionals uit de wijk stappen samen op de fiets. Ze fietsen in groepjes langs verschillende organisaties/partners in de wijk. Daar hoor je meer over wat die organisatie doet.
Zo leren de deelnemers elkaar beter kennen en komen ze te weten welke activiteiten er zijn in de wijk.
Aanmelden kan door een mail te sturen naar:  gezondewijklrvdm@gmail.com

Workshop: “Je kind als spiegel”

Op dinsdag 28 juni 2022 is er van 19:00 tot 21:00 een workshop “Je kind als spiegel”.

Bewust “zijn” als moeder/ouder en liefdevol begrenzen/goed zorgen voor jezelf. Bewustwording van jou als ouder (om je kinderen als spiegel te (durven) zien. Belang van positiviteit en liefde (voor jezelf).
Deze workshop wordt gegeven door: Marjolijn Keij

Zie onze agenda.

Nieuwe flyers en folders

Met trots delen we mee dat Indekerngezond sinds kort mooie nieuwe promotiematerialen heeft. Dit maakt het nog makkelijker om bewoners, organisaties en professionals in de wijk te informeren.

Flyer
De flyer geeft beknopte informatie incl. een plattegrond. Deze is voor mensen die Indekerngezond nog niet kennen.

Folder
Eindelijk hebben we ook een mooie folder! In de folder lees je over wat je bij Indekerngezond kunt doen en over de essentie van Positieve Gezondheid. De folder is bijzonder geschikt voor huisartsen, fysiotherapeuten, buurtteammedewerkers, sociaal makelaars en andere professionals om met een korte toelichting mee te geven aan bewoners waar zij contact mee hebben.

Download de flyer.

Download de folder.

Utrecht 900 jaar

Op 2 juni was de aftrap van vijf maanden feest in Utrecht vanwege haar 900e verjaardag.

Een van de programmaonderdelen is de fotoserie ‘Gekomen om te blijven’, waarvoor 900 inwoners van Utrecht zijn geportretteerd. Indekerngezond teamleden Carry en Marjolein hebben daar ook aan meegedaan. Zoals je onderaan de nieuwsbrief kunt zien hangt sinds vorige week hun poster op het raam bij Indekerngezond. Door de QR-code te scannen hoor je het verhaal waarom zij met zoveel plezier in Leidsche Rijn wonen.

Woon jij in Leidsche Rijn of Vleuten-De Meern en heb je óók zo’n mooie poster van jezelf? Dan nodigen wij je van harte uit om deze bij Indekerngezond op te hangen.

Bezoek van buurtcentrum Terwijde

Op dinsdag 2 juni kwamen 12 vrouwen uit Terwijde op bezoek bij Indekerngezond. Wat een mooie ochtend was dit! Deze dames komen normaal gesproken elke week bij elkaar bij Buurtcentrum Terwijde om samen leuke dingen te doen en er voor elkaar te zijn. We hebben uitgewisseld wat zij doen in het buurtcentrum en wat wij zoals doen bij Indekerngezond. Daarna zijn we met elkaar in gesprek gegaan aan de hand van het spinnenweb van Positieve Gezondheid.

Doktersassistentes leren Positieve Gezondheid kennen

De doktersassistentes Vleuterweide hebben op 10 juni deelgenomen aan de Escaperoom en workshop Positieve Gezondheid. Tijdens dit gezellige teamuitje waarin samenwerking en plezier centraal staat hebben zij de code weten te kraken. Daarnaast hebben zij op een speelse manier kennis gemaakt met het gedachtegoed Positieve Gezondheid en nagedacht hoe zij dit kunnen toepassen in hun werk.

Op 12 april waren de doktersassistentes van de Leidsche Rijn Julius Gezondheidscentra ook al langs geweest.

Nieuwsbrief

Contactgegevens

Kopenhagenstraat 41
3541 CE Utrecht – Leidsche Rijn Centrum
Kijk hier hoe je ons kunt bereiken
Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag van 9:30 – 17:00 uur
Bij initiatieven ‘s avonds en/of in het weekend ook geopend

Locatietelefoon:
06 2319 5057

Vragen?
Mail naar: info@indekerngezond.nl (Layla en Marleen)
of bel naar: 06 2319 5057

Boekingen:
Mail naar: boekingen@indekerngezond.nl
of bel naar: 06 1277 1740 (bereikbaar op dinsdag en donderdag)

Projectleider:
Janine van der Duin 06 5312 3320

Vrijwilligerscoördinator:
Cora van der Hoeven 06 1234 9277