Volg ons op     

Wat is Positieve Gezondheid?

In Positieve Gezondheid staat een betekenisvol leven centraal. Daarom wordt mensen gevraagd wat zij zélf het liefst willen veranderen. Je spreekt daarmee hun bron van veerkracht aan.

Mensen zijn niet hun aandoening. Toch wordt daar in de gezondheidszorg doorgaans wel op gefocust. Alle aandacht gaat uit naar klachten en gezondheidsproblemen en hoe die gefikst kunnen worden. Positieve Gezondheid kiest voor een andere invalshoek. Het accent ligt niet op ziekte, maar op mensen zelf. De aandacht gaat uit naar mensen en hun veerkracht en naar dat wat hun leven betekenisvol maakt.

Onderzoeker en voormalig huisarts Machteld Huber is grondlegger van het gedachtegoed van Positieve Gezondheid. Positieve Gezondheid is een brede benadering van gezondheid, waarbij gezondheid omschreven wordt als het vermogen om je aan te passen en je eigen regie te voeren, in het licht van de sociale, fysieke en emotionele uitdagingen van het leven. In Positieve Gezondheid staat een betekenisvol leven centraal. Daarom wordt mensen gevraagd wat zij zélf het liefst willen veranderen, omdat dat belangrijk voor hen is. Mensen doen niet wat ze moeten doen, maar wat ze willen doen binnen de mogelijkheden die zij hebben.  Daarmee spreek je hun bron van veerkracht aan.

Meer informatie vind je op de website van het Institute for Positive Health;  dé motor achter de beweging Positieve Gezondheid.

Nieuwsbrief

Contactgegevens

Kopenhagenstraat 41
3541 CE Utrecht – Leidsche Rijn Centrum
Kijk hier hoe je ons kunt bereiken
Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag van 9:30 – 17:00 uur
Bij initiatieven ‘s avonds en/of in het weekend ook geopend

Locatietelefoon:
06 2319 5057

Vragen?
Mail naar: info@indekerngezond.nl (Layla en Marleen)
of bel naar: 06 2319 5057

Boekingen:
Mail naar: boekingen@indekerngezond.nl
of bel naar: 06 1277 1740 (bereikbaar op dinsdag en donderdag)

Projectleider:
Janine van der Duin 06 5312 3320

Vrijwilligerscoördinator:
Cora van der Hoeven 06 1234 9277