Volg ons op     

Positieve Gezondheid voor professionals

Steeds meer professionals ervaren dat werken met Positieve Gezondheid veel oplevert. Het helpt om een ander gesprek te voeren met degenen waar zij contact mee hebben. De focus ligt niet op ziekte, maar op wat er wél kan. Dat is niet alleen prettiger voor de personen om wie het gaat, maar ook prettiger voor de professionals.

Het voeren van een gesprek aan de hand van het spinnenweb van Positieve Gezondheid kan een grote bijdrage leveren aan het inzicht en de eventuele vervolgstappen die de ander op dat moment als zinvol ervaart. Als professional bespreek je wat de ander hiervoor nodig heeft, wat hij/zij zelf kan doen en wie eventueel kan ondersteunen.

  1. Werken met Positieve Gezondheid gaat om drie elementen:
    De brede blik naar binnen met het spinnenweb van Positieve Gezondheid
  2. Het voeren van ‘het andere gesprek’ – Wat is voor u echt belangrijk? Wat zou u willen veranderen?
  3. Onderzoeken en vinden van handelingsperspectieven en iemand hierbij begeleiden/coachen – Wat zou u kunnen doen?

Ben je professional in de zorg, welzijn, onderwijs of bij de overheid? Ben je nieuwsgierig wat Positieve Gezondheid voor jou en je organisatie kan betekenen? En wil je concreet met Positieve Gezondheid aan de slag? Volg dan een van de trainingen die Indekerngezond aanbiedt.

Maak kennis met de achtergrond van het gedachtegoed van Positieve Gezondheid en ervaar jouw eigen Positieve Gezondheid. Het ervaren van jouw eigen Positieve Gezondheid is de sleutel om het gedachtegoed door te geven aan je omgeving en ermee te gaan werken.

Start met de ‘Introductie Positieve Gezondheid’ en volg daarna de verdiepende training ‘Positieve Gezondheid & Gesprekken’. Werk je al met Positieve Gezondheid, dan kun je bij Indekerngezond een intervisiebijeenkomst volgen om samen met collega’s te leren van elkaars ervaringen.

Heb je vragen over het werken met Positieve Gezondheid of een van de trainingen? Mail naar info@indekerngezond.nl.

Verschillende tools

Er zijn verschillende tools van Positieve Gezondheid: een volwassenentool, een kindtool voor kinderen van 8 en 16 jaar, een jongerentool voor jongeren en jongvolwassenen tussen de 16 en 25 jaar en een eenvoudige tool voor mensen die moeite hebben met lezen. Deze tools zijn er op papier, maar ook digitaal. Tijdens de training leer je onder meer hoe en wanneer je de verschillende tools kunt inzetten.

Ervaringen van professionals

Huisarts die werkt met Positieve Gezondheid:
‘Wat voor mij goed werkt is dat ik aan het eind van de werkdag, op mijn fiets naar huis, altijd denk aan de drie meest bijzondere contacten of gesprekken van die dag. Ik leg daarmee mijn focus op wat ik heb kunnen betekenen. Het focussen op wat goed ging geeft me een gevoel van dankbaarheid en zingeving.’

Frits Lens, Stichting Onder Een Dak:
“De training was erg verhelderend en doordat het goed aansluit op de praktijk is het voor mij meteen toepasbaar. Carry was erg uitnodigend dus het was een fijne training. Bij Stichting Onder Een Dak zijn we al begonnen met het toepassen van Positieve Gezondheid, het is een terugkerend onderwerp in ons werkoverleg.”

Mirjam Dijkstra, Seniorenwelzijn:
“Deze training Positieve Gezondheid sluit aan bij de holistische manier van kijken die bij mij past. Je haalt de kracht van mensen naar boven, door minder vantevoren in te vullen en meer vanuit de wensen en talenten van mensen te kijken. De training heeft me meer ideeën gegeven om het gedachtegoed van Positieve gezondheid breed toe te passen, zodat de organisatie Positieve Gezondheid gaat uitademen.”

Nieuwsbrief

Contactgegevens

Kopenhagenstraat 41
3541 CE Utrecht – Leidsche Rijn Centrum
Kijk hier hoe je ons kunt bereiken
Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag van 9:30 – 17:00 uur
Bij initiatieven ‘s avonds en/of in het weekend ook geopend

Locatietelefoon:
06 23195057

Algemene vragen:
Mail naar: info@indekerngezond.nl

Boekingen:
Mail naar: boekingen@indekerngezond.nl
(dinsdag en vrijdag tussen 10:00 en 16:00 uur)

Boekingen door en voor medewerkers van Lister gaan via: info@indekerngezond.nl