Volg ons op     

Prestatiedruk bij kinderen/jongeren

Komt u ook?

Op woensdag 19 oktober van 19.30 tot 20.45 uur in “Indekerngezond” Kopenhagenstraat 41 in Utrecht
U kunt binnenlopen vanaf 19 uur.

 

Steeds meer onderzoeken laten zien dat kinderen en hun opvoeders stress en prestatiedruk ervaren.

Uit het recent verschenen HBSC onderzoek blijkt dat in 2011, 16 procent van de leerlingen in het voortgezet onderwijs veel druk ervaarden door schoolwerk en dat dit in 2021 is opgelopen tot 45 procent. Ook bij jongere kinderen speelt dit al een rol.

Dat die druk toeneemt horen we ook terug van ouders en kinderen zelf. De maatschappij verwacht dat we het beste uit onszelf en onze kinderen halen en daardoor staat er veel druk op de ketel. Iedere opvoeder wil immers het beste voor zijn of haar  ind! En als een kind tijdelijk afwijkt van de groeicurve van het consultatiebureau of minder makkelijk meekomt op school ervaren we dat steeds sneller als een probleem, waar we een oplossing voor moeten zoeken. We horen en merken dat ouders zoeken naar een goede manier om hiermee om te gaan en hun kind in te begeleiden.

Graag gaan we daarom met ouders en jongeren in de wijk en op scholen in gesprek. Op woensdag 19 oktober voeren we dit gesprek in Leidsche Rijn. Hoe speelt die prestatiedruk, uitdagingen in het leven en stress een rol in jullie gezinnen? Om dan in een tweede bijeenkomst ook te kijken naar wat we met de inzichten uit de eerste bijeenkomst kunnen doen, wat zouden we daar anders in kunnen doen en wat dat van wie vraagt. Zo willen we samen een aanpak ontwikkelen.

Wil je hierover in gesprek? Meld je dan even aan voor de eerste bijeenkomst via:
secretariaatjeugdzorgveiligheid@utrecht.nl
Deze uitnodiging is namens een aantal actieve ouders in Leidsche Rijn en organisaties die werken met of voor jeugdigen zoals het Buurtteam Jeugd en Gezin, de jeugdgezondheidszorg en de afdeling Jeugd van de gemeente Utrecht, KOOS Utrecht en sport Utrecht.

Nieuwsbrief

Contactgegevens

Kopenhagenstraat 41
3541 CE Utrecht – Leidsche Rijn Centrum
Kijk hier hoe je ons kunt bereiken
Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag van 9:30 – 17:00 uur
Bij initiatieven ‘s avonds en/of in het weekend ook geopend

Locatietelefoon:
06 – 2319 5057

Algemene vragen:
Mail naar: info@indekerngezond.nl

Boekingen:
Mail naar: boekingen@indekerngezond.nl

Of bel naar 06 – 1610 6529
bereikbaar donderdag en vrijdag van 13.00 -16.00

Boekingen door en voor medewerkers van Lister gaan via: info@indekerngezond.nl