Volg ons op     

Terug naar Team

Cora van der Hoeven

Mijn naam is Cora van der Hoeven. Ik ben 57 jaar oud en woon samen met mijn 15-jarige zoon Tenzin en onze twee katten Kobus2 en India al elf jaar op een mooie plek in Terwijde. Mijn werkachtergrond speelt zich af in de palliatieve zorg, schuldhulpverlening en werken in gezinnen met diverse problematiek.

Verder heb ik verschillende studies gedaan waaronder HBO Facilitair Management en een aantal jaren Godsdienstwetenschappen aan de universiteit in Leiden. Eind 2017 heb ik bij de Holos Academie mijn diploma tot holistisch masseur behaald. Op dit moment volg ik de jaaropleiding tot Ayurveda voedings-en leefstijlcoach.

Wat inspireert mij?

Mijn grootste inspiratiebron is de Boeddha. Vorig jaar heb ik een pelgrimsreis naar Nepal en India gemaakt om alle belangrijke plaatsen uit het leven van de Boeddha te bezoeken. Een verrijkende ervaring.

“The purpose of life is Happiness” is een uitspraak van de Dalai Lama die ik ieder jaar hoor in de voorfilmpjes van het Boeddhistisch filmfestival.

Bij Indekerngezond hoor je vaak: doe waar je gelukkig van wordt, waar je blij van wordt en energie van krijgt. Dat lift mensen op en zet mensen in hun kracht. Kijken naar iets wat je wél kunt.

Net nadat ik gestart was bij Indekerngezond is mijn ex-man en vader van mijn zoon van heel plotseling overleden. Fijn om juist dan bij zo’n positief project betrokken te zijn.

Mijn hobbies en interesses zijn: Boeddhisme, lessen volgen van mijn Tibetaanse leraar bij het Maytreyainstituut, zingen, wandelen in de natuur, Bikram-yoga, Ayurveda, lezen, filmhuisfilms.

Hoe kwam ik bij Indekerngezond terecht?

Ik heb 15 jaar gewerkt als crdinator in het Hospice in Utrecht. Het werk stopte en ik was op zoek naar iets nieuws om me aan te verbinden. Dat viel me niet mee, omdat mijn werk erg vervullend was. Bij het InBetween Café in Vleuten ontmoette in Janine, de projectleider van Indekerngezond, op dat moment nog helemaal aan het begin van haar missie. Het concept van Indekerngezond sprak me meteen aan. Ik ben het project gaan volgen en heb me in september 2018 aangemeld. Het pand werd bijna opgeleverd en het inrichten ervan met aansluitend de twee goedbezochte openingsdagen was een feest om aan mee te mogen werken.

Het is een prachtig centrum geworden. Mooie ruimtes en een fijne sfeer.

Helemaal voor en door de wijk. Mijn wens en missie is dat alle bewoners van Leidsche Rijn, Vleuten en de Meern te weten komen hoe uniek het is dat Indekerngezond er voor onze wijk is en dat veel inwoners hier iets komen brengen en halen voor hun eigen Positieve Gezondheid. Mij heeft het in ieder geval weer in mijn kracht gezet!

Waar kun je me tegenkomen?

Als lid van het kernteam ben ik bij diverse activiteiten betrokken. We zijn onder andere bezig met het vormen van een financieel team om de toekomstige financiering van het centrum vorm te geven. Daarbij hopen we ook een boost te krijgen via Starters4Communities. Samen met projectleider Janine heb ik Indekerngezond op 1 maart als Impactproject gepresenteerd en ik hoop natuurlijk dat een aantal Starters zich voor een aantal maanden aan ons gaan verbinden. Op donderdagochtend ben ik als host aanwezig.

Nieuwsbrief

Contactgegevens

Kopenhagenstraat 41
3541 CE Utrecht – Leidsche Rijn Centrum
Kijk hier hoe je ons kunt bereiken
Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag van 9:30 – 17:00 uur
Bij initiatieven ‘s avonds en/of in het weekend ook geopend

Locatietelefoon:
06 2319 5057

Vragen?
Mail naar: info@indekerngezond.nl (Layla en Marleen)
of bel naar: 06 2319 5057
of gebruik de Whatsapp knop.

Boekingen:
Mail naar: boekingen@indekerngezond.nl
of bel naar: 06 1277 1740 (bereikbaar op dinsdag en donderdag)

Projectleider:
Janine van der Duin 06 5312 3320

Vrijwilligerscoördinator:
Cora van der Hoeven 06 1234 9277