Volg ons op     

Zing en dans

zondag 07 april 2024 14:00 tot 16:00

… zoals je nog nooit gezongen en gedanst hebt!

Kosten : Kosteloos
Beschikbare plaatsen :
door : Frederieke en Jolanda

Inhoud

Hoe gaat het met jou? Als je dat in geluid zou uitdrukken, hoe zou dat klinken? Melodieus of eerder als een diepe zucht? Is het luidruchtig of juist ingetogen? Ga ook eens na welke bewegingen passen bij jouw gevoel op dit moment. Wat wil je lichaam het liefste doen? Wiegen met een glimlach op je gezicht? Of wild met je armen door de ruimte bewegen?

Het vraagt innerlijke afstemming om je gevoelens in geluid en beweging uit te drukken. Je eigen lichaam en stem zijn zo een geweldig hulpmiddel om jouw emoties en gewaarwordingen te onderzoeken én om die naar buiten te brengen. Tijdens deze workshop ga je via eenvoudige oefeningen ontdekken wat er op dit moment in je leeft. En welke vrijheid het geeft om jezelf precies te uiten zoals je nu bent. Omdat je precies goed bent hoe je nu bent.

Je bent van harte welkom met alles wat er in jou leeft. Het wil gezien, gezongen en gedanst worden. Door je emoties in expressie naar buiten te brengen, zet je iets in beweging. Je zingt zoals je nog nooit gezongen hebt. Je danst zoals je nog nooit gedanst hebt. Simpelweg omdat elk moment weer anders is. En niets ooit hetzelfde blijft.

“Het is de eerste keer dat we samen lesgeven, maar we denken dat we het wel kunnen” (vrij naar Pipi Langkous).

Een ding weten we zeker: je gaat opgewekt naar huis!

Aanmelden

Je kunt je voor “Zing en dans…” aanmelden door een mail te sturen aan: info@stemeigen.nl

Meer informatie

Frederieke (Biodanza docent), 06 360 60 560, www.dansmetaandacht.nl
Jolanda (Stembevrijder), 06 2729 3783, www.stemeigen.nl

Minimaal aantal deelnemers: 5
Maximaal aantal deelnemers: 12

 

Zing en dans door:

Frederieke en Jolanda

Ik ben Frederieke Maas Geesteranus (1965) en woon in De Meern. Dans speelt een belangrijke rol in mijn leven. Toen iemand me ooit zei dat het goed zou zijn als ik Biodanza ging doen, trok ik mijn wenkbrauwen op. Hoezo dat? Ik kan niet dansen, houd niet van die muziek etc. Mijn hoofd had al de oordelen gelijk klaar staan. Ik ben blij dat ik toch de stap gewaagd heb, want direct bleek dat dit voor mij thuiskomen bij mezelf inhield. Na jaren dansen besloot ik de opleiding tot Biodanza-docent te volgen. En nu geef ik alweer lange tijd les. Werkelijk een feestje; voor en oud en jong. Ik zou niet meer zonder kunnen!

Mijn naam is Jolanda Goes (1982) en ook ik woon in De Meern. Mijn stem is zo’n heerlijke manier om mijzelf te uiten. Ik zing tijdens het koken of stofzuigen, wanneer ik met mijn kinderen speel. Ik neurie vaak liedjes maar hoor mijzelf ook regelmatig een zucht van verlichting slaken, bijvoorbeeld wanneer ik een belangrijke opdracht heb afgerond. Of ik uit een kreet van ongenoegen wanneer mijn lijf moe is en de woonkamer bezaaid met speelgoed ligt. Het valt voor mij allemaal onder zingen: mijn gevoel in klank naar buiten brengen. En dat is precies wat stembevrijding is, namelijk vrijuit zingen. Ik zing dus ik ben! Ik ben opgeleid door Jan Kortie en oefen dit ambacht der liefde – zoals stembevrijding ook wel wordt genoemd – met heel veel plezier uit.

Nieuwsbrief

Contactgegevens

Kopenhagenstraat 41
3541 CE Utrecht – Leidsche Rijn Centrum
Kijk hier hoe je ons kunt bereiken
Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag van 9:30 – 17:00 uur
Bij initiatieven ‘s avonds en/of in het weekend ook geopend

Locatietelefoon:
06 – 2319 5057

Algemene vragen:
Mail naar: info@indekerngezond.nl

Boekingen:
Mail naar: boekingen@indekerngezond.nl

Of bel naar 06 – 1610 6529
bereikbaar donderdag en vrijdag van 13.00 -16.00

Boekingen door en voor medewerkers van Lister gaan via: info@indekerngezond.nl