Volg ons op     

Wat is Indekerngezond?

Indekerngezond is een wijkplatform en ontmoetingsplek in Leidsche Rijn Centrum, opgezet vanuit inwoners, voor en door de buurt. We zijn er voor iedereen die in Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern e.o. woont of werkt. Alle activiteiten bij Indekerngezond komen voort uit het gedachtegoed van Positieve Gezondheid. Veerkracht, eigen regie, meedoen en een betekenisvol leven staan centraal. Bij Indekerngezond zijn bewoners aan zet.

Neem de regie

De kern van wat we doen is dat Indekerngezond wijkbewoners uitnodigt om regie in eigen hand te nemen voor een betekenisvol en gezond leven. Indekerngezond is een plek waar je jezelf kunt zijn, waar je kunt ‘landen’, jezelf kunt ontwikkelen, van betekenis kunt zijn en weer uit kunt vliegen. Inwoners kunnen hun talenten inzetten en ervaren wat zijzelf kunnen doen om hun eigen gezondheid op een positieve manier te beïnvloeden.

Voel je welkom

Wij merken dat steeds meer wijkbewoners Indekerngezond weten te vinden om mee te doen op een manier die bij hen past: als teamlid, als initiatiefnemer, als deelnemer aan een workshop of gewoon door er te zijn en een kop koffie te drinken, anderen te ontmoeten of op een andere manier. Onze open en warme sfeer zorgt ervoor dat mensen zich welkom voelen en laagdrempelig mee kunnen doen. We kijken naar elkaar om en ontmoeten elkaar. Dat doen we doorlopend, maar ook tijdens maandelijkse teamlunches/overleggen, vrijdagmiddagborrels en teamdagen.

Zingeving en Meedoen

Zingeving en Meedoen zijn belangrijke redenen die wijkbewoners aangeven waarom zij contact zoeken met Indekerngezond. Veel mensen willen graag anderen ontmoeten en een betekenisvolle rol spelen. Daarnaast is ontwikkeling een aspect wat inwoners naar Indekerngezond trekt en mensen verbonden houdt. Bij Indekerngezond krijg je geen adviezen, maar ga je voor jezelf en vanuit je eigen regie op zoek naar wat voor jou werkt én waar je stappen in wilt zetten. Doordat mensen vanuit hun eigen intrinsieke motivatie met iets aan de slag gaan, is de kans veel groter dat dat passend is. Het is bijzonder om te zien hoe die positieve benadering al veel wijkbewoners heeft geholpen.

Nieuwe teamleden

Nieuwe teamleden kunnen kennismaken met het gedachtegoed van Positieve Gezondheid tijdens de workshop Positieve Gezondheid die maandelijks door en voor bewoners wordt gegeven. En teamleden die dat willen kunnen ook de training Positieve Gezondheid volgen. Hiermee zorgen we dat teamleden het gedachtegoed leren kennen, dit kunnen toepassen voor zichzelf en kunnen inzetten in het contact met anderen.
In deze video vertellen we je meer over Indekerngezond.

Nieuwsbrief

Contactgegevens

Kopenhagenstraat 41
3541 CE Utrecht – Leidsche Rijn Centrum
Kijk hier hoe je ons kunt bereiken
Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag van 9:30 – 17:00 uur
Bij initiatieven ‘s avonds en/of in het weekend ook geopend

Locatietelefoon:
06 – 2319 5057

Algemene vragen:
Mail naar: info@indekerngezond.nl

Boekingen:
Mail naar: boekingen@indekerngezond.nl

Of bel naar 06 – 1610 6529
bereikbaar donderdag en vrijdag van 13.00 -16.00

Boekingen door en voor medewerkers van Lister gaan via: info@indekerngezond.nl