Volg ons op     

Terug naar Team

Janine van der Duin

Janine van der Duin

Janine van der Duin is de projectleider van Indekerngezond. Als projectleider gaat ze in gesprek met mensen in Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern. “Ik luister welke ideeën er leven in de wijk. Samen met de buurbewoners en het kernteam wil ik de wijk een stukje positief gezonder maken.” In dit portretinterview deelt ze haar ambities voor Indekerngezond.

Bij Positieve Gezondheid staat een betekenisvol leven centraal. Dit wordt op zes niveaus gemeten, namelijk:

  • optimale lichaamsfuncties
  • mentaal welbevinden
  • zinvol leven
  • kwaliteit van leven
  • meedoen in de maatschappij
  • optimaal functioneren in het dagelijks leven

Janine gebruikt een meetinstrument (het spinnenweb) om haar eigen gezondheid te meten. “Ik vul elke drie maanden een spinnenweb in. Hierdoor krijg ik inzicht in hoe ik zelf invloed uitoefen op mijn gezondheid van dat moment.” Ze vulde het spinnenweb in tijdens een drukke week en besloot daarna een lange wandeling bij Haarzuilens te maken om te ontspannen. Ze gebruikte de tool ook toen ze met haar pols in een spalk zat. “Elke keer kwam er iets heel anders uit.”

Omdenken

“Positieve gezondheid brengt mij op andere gedachten en roept vragen op als: hoe kan ik de regie houden? Waar word ik blij van? Wat geeft mij energie?” Janine heeft veel baat bij het spinnenweb; het geeft haar creatieve inzichten op momenten dat het goed gaat, maar ook als het iets minder in balans voelt. Nieuwsgierig?

“Positiviteit werkt aanstekelijk en is goed voor je eigen gezondheid en die van de ander.”

Indekerngezond is een nieuw en uniek project. Het is het eerste project in Nederland waarbij bewoners samen werken aan positieve gezondheid in de wijk. “Ik hoop dat dit project inwoners stimuleert om zich vrij voelen om hun idealen na te leven. Dus los van inmenging van instanties.”

Knipoog naar de toekomst

Janine hoopt dat dat iedereen binnenkort weet wat de meerwaarde is van positieve gezondheid. “Wat zou het mooi zijn als we met alle inwoners in de wijk werken aan onze eigen vitaliteit en tegelijkertijd betekenisvolle contacten opdoen. Ga met elkaar in gesprek of start bijvoorbeeld een sportieve activiteit. Het geeft je een andere kijk op gezondheid en je zult merken dat je elkaar nodig hebt.”

Doe mee!

Heb je ideeën of wil je zelf iets betekenen? Neem dan contact op met Janine van der Duin via info@indekerngezond.nl of bel 06-53123320.

Nieuwsbrief

Contactgegevens

Kopenhagenstraat 41
3541 CE Utrecht – Leidsche Rijn Centrum
Kijk hier hoe je ons kunt bereiken
Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag van 9:30 – 17:00 uur
Bij initiatieven ‘s avonds en/of in het weekend ook geopend

Locatietelefoon:
06 23195057

Algemene vragen:
Mail naar: info@indekerngezond.nl

Boekingen:
Mail naar: boekingen@indekerngezond.nl
(dinsdag en vrijdag tussen 10:00 en 16:00 uur)

Boekingen door en voor medewerkers van Lister gaan via: info@indekerngezond.nl